Uncategorized

4 Kiadási kérdés A kognitív tons elméletnek még mindig meg kell kedveznie

Kezdjük először a nyilatkozatnak: minden nyáron töltöttünk a InnerDrive HQ kutatásán, valamint az új kognitív tons elmélet CPD -jének összeállításához az oktató beillesztési képzéséhez. Hatalmas rajongók vagyunk az elméletnek, és úgy gondoljuk, hogy ha azt megértik és helyesen használják, akkor hatalma van mind a mentor, mind a gyakornokok tanulásának átalakítására.

Most, hogy ezt kihoztuk, kijelenthetjük, hogy ez nem ideális elmélet (nincs elmélet), ACF Fiorentina Mez és még mindig van néhány furcsa, hogy kiszivárogjanak. Pontosabban, négy kérdés van a kognitív tonna -elmélettel, amelyet a kutatók/tanárok még mindig követelnek kitalálni.

Könyv kognitív tons elméleti oktató CPD

Kognitív tonna elmélet: 30 másodperces összefoglaló

A kognitív tonok elmélete lényegében kiemeli, hogy az új információk miként tartanak először a munkamemóriában, ami sajnos meglehetősen kicsi. Ahhoz, hogy a tényleges felfedezés megtörténjen, ezt az információt át kell vinni a tartós memóriaboltba, amely valóban nagy.

Sajnos a kettő között van egy szűk keresztmetszet, ami azt jelenti, hogy az az információ, amely nem kerül átadásra, végül elveszik és elfelejtik. A szűk keresztmetszet elismerése, valamint a munkavégzésről a tartós memóriába való áttérés javítása a kognitív tonok elmélete.

Mi a baj akkor a kognitív tonnával?

Amint azt a kezdetben kijelentettük, határozottan javasoljuk, hogy minden oktató felfedezze a kognitív tonna elméletét, és gyakorlatuk során végrehajtsuk azt. Azonban milyen buktatók vannak az oktatóknak, hogy megértsék, és milyen korlátozásokkal rendelkeznek az elmélet?

Hogyan határozzuk meg még a kognitív terhelést?

A kognitív tonok elméletének központi előfeltétele az, hogy nem akarjuk túlterhelni a hallgatók munkamemóriáját. Ez az, mivel sok tonna megegyezik a rossz transzferrel, ami azt jelenti, hogy nem sokat kerül a tartós memóriába. A bizonyítékok azonban azt sugallják, hogy valóban kihívást jelent (mindazonáltal lehetetlen), hogy gyakorlatilag pontosan felmérje, hogy az egyes gyakornokok milyen kognitív tonna. Ha nem tudjuk reálisan meghatározni azt, akkor a kognitív tonna optimalizálásáról szóló bármilyen beszélgetés kitaláláshoz vezet. Amellett, hogy hol van találgatás, vannak torzítások és hiba.

A kevesebb tonna nem egyenlő jobb

Bizonyos esetekben láttuk, hogy a kognitív tonnás elméletet a múltban félreértelmezték. A kognitív tonna optimalizálásáról szól – ami nem mindig jelenti azt, hogy csökkenti.

A legfinomabb módszer a „Goldilocks Effect” -nél – az összegnek igazolnia kell. A sok kognitív tonna azt is jelenti, hogy az információk eltévednek, míg a kognitív tonna szintén azt jelenti, hogy a gyakornokok csak nem fognak eléggé felfedezni.

Ha bármilyen típusú kognitív pszichológiai elmélet mainstreamsé válik, akkor gyakran tompa és túl egyszerűsít. Annak érdekében, hogy ez ne forduljon elő a kognitív tonna elméletnél, elengedhetetlen, Lengyel labdarúgó-válogatott Mez hogy ne feledje, hogy a kevesebb nem mindig jobb.

Igazán nehéz felhasználni az osztályban 30 gyakornokkal

A két korábbi pontra építve, ha nehéz meghatározni a kognitív tonnákat, és elengedhetetlen a terhelés optimalizálása, a harminc gyakornoki osztály kezelése valóban trükkös lesz. Mindegyiknek korábbi tudása alapján eltérő ideális tonna lesz. Ha az elméletet tévesen értelmezik, akkor ez azt eredményezheti, hogy az oktatók órákat pazarolnak (hogy ezek általában nem első helyen vannak), hogy megpróbálják megkülönböztetni a feladatot az egyes magánhallgatók tökéletes terhelése alapján. Az a hatás, amely ez lenne, nem valószínű, hogy érvényesíti a kimerítő extra munkaterhelést.

A River Plate Mez hatékony mentor stratégiákkal együtt kell felhasználni

A kognitív tonok elméletének ismerete nem elegendő a törés oktatásához. A kognitív pszichológia elmélete senki sem fog megragadni a tanulásról. Az egyik dolog megérteni az információk átadásának jelentőségét a munkamemóriából a tartós memóriába, azonban ez a hatás csak eddig eléri. Vagyis, hacsak nem tűnik el azzal, hogy megértik, mely mentor technikák megkönnyítik a kognitív tonok elméletének felhasználását az osztálytermében. Alapvetően nem számít pontosan, mennyire szabad az autópálya, ha a járműben nincs benzin.

Pontosabban, az olyan technikák, mint a visszakeresési gyakorlat, a távolság, az átlapolás, valamint a kettős kódolás, nagyszerű helyek. Ezen stratégiák nélkül minden típusú vita arról, hogyan lehet segíteni a gyakornokok felfedezésében, az információk hiányos.

Végső gondolatok

Mivel a foglalkozás egésze sokkal inkább kutatási tanulmányt folytat (ami nem kérdéses fantasztikus dolog), a következő lépés a tudomány alkalmazásának művészete lesz. A kognitív tonok elmélete hasznos technikákat és zaj -útmutatást biztosít arra, hogy pontosan hogyan segítsük a hallgatókat sokkal hatékonyabban és hatékonyabban felfedezni – ha helyesen használják. Nem egy szakasz, ha azt állítják, hogy mindenki, aki a mentor gyakornokokkal együtt dolgozik, javítaná módszerüket azáltal, hogy sokkal többet fedeznek fel róla. azonbannull

Leave a Reply

Your email address will not be published.