Category

A növekedési gondolkodásmódú hallgatók sokkal jobb osztályzatot kapnak?

A növekedési gondolkodásmód elmélete azt állítja, hogy pontosan hogyan tekintik valaki képességeit, hogy pontosan hogyan gondolkodjanak, érezzék magukat, és viselkedjenek a jövőbeli feladatokban. Ez most vitathatatlanul a legszembetűnőbb mentális elmélet az oktatásban.

A növekedési gondolkodásmódot különféle előnyökkel társították, amelyek magukban foglalják a kitartást, a sokkal jobb visszajelzés keresését, az átmenetek sokkal jobban megbirkózását, valamint a szocialiális viselkedést. Ezek gyakran azok a viselkedés, amelyek az iskolában jól teljesítenek. Ugyanakkor sokkal jobb osztályzatot eredményez?

Sok tanulmány készült a témáról, és nem mindegyik egyetért a válaszban. Tehát itt vannak az összes olyan tanulmány, amelyben tudatában vagyunk (és azok eredményei), így választhatsz magadnak.

Könyvnövekedési gondolkodásmód tanári műhely

Növekedési gondolkodásmód = sokkal jobb osztályok

Számos különféle kutató által végzett tanulmány felfedezte a szoros kapcsolatot a növekedési gondolkodásmóddal rendelkező hallgatók, valamint az általuk elért osztályok között.

Ezek közül a legnagyobb a világméretű hallgatói értékelés (PISA) programjának 2018 -as eredményei. Ez magában foglalta a 78 országban több mint 600 000 hallgató felmérését, köztük az Egyesült Államokat, amelyek felfedezték, hogy a növekedési gondolkodásmóddal rendelkező hallgatók lényegesen magasabbak voltak, mint a rögzített gondolkodásmódú, az olvasás, a tudomány és a matematika területén. Hasonlóképpen felfedezték, hogy a növekedési gondolkodásmód a nagyobb hallgatói jóléthez kapcsolódik. Tényleg sokkal szélesebb körű blogot írtunk ezekről a megállapításokról, amelyeket itt olvashat.

A kutatók, Susana Claro, David Paunesku, valamint Carol Dweck, a Stamfordi Egyetemen, szintén több mint 160 000 hallgató nagyméretű tanulmányáról számoltak be, amely felfedezte, hogy a növekedési gondolkodásmód minden társadalmi-gazdasági szinten előrejelzi a chilei hallgatókban. A Wested Alliance Research igazgatójának egy újabb tanulmánya, Jason Snipes felfedezte, hogy az amerikai 121 835 tanulónál az alacsonyabb fokozatú személyek sokkal nagyobb valószínűséggel rendelkeztek egy rögzített gondolkodásmóddal. Mindkét tanulmány lenyűgöző és nagyon fontos, mivel nagyon nagy mintát használnak (potenciálisan hozzáadva a megállapításokat).

Hasonlóképpen, David Paunesku, Gregory Walton, Carissa Romero, Eric Smith, David Yeager, valamint Carol Dweck, a Stamfordi Egyetemen, valamint a Texasi AC Milan Mez Egyetemen 1500 hallgatóval egy másik tanulmánya felfedezte, hogy a növekedési gondolkodásmód, valamint az érzés kombinálása, valamint az érzés, valamint A funkciók beavatkozása javította annak lehetőségét, hogy a hallgatók befejezzék a matematikát, az angol és a tudományos kurzusokat, valamint sokkal jobban teljesítenek az út során. Ez a hatás sok kiejtésű volt azoknak a hallgatóknak, akik küzdenek és sok „veszélyeztetettnek” tartottak.

Más tanulmányok, amelyek pozitív kapcsolatot mutatnak a növekedési gondolkodásmód és az osztályok között, a Lisa Blackwell, a Columbia Egyetem 373 hallgatója, valamint a Kali Trzesniewski, valamint Carol Dweck, a Stamford Egyetem egyike. 2 évig nyomon követték a hallgatókat, és felfedezték a gondolkodásmód és az akadémiai eredmények közötti pozitív kapcsolatot. Eric Bettinger, David Yeager, Ben Domingue, David Cooper, valamint Mari Rege, Norvégiában végzett 385 hallgató tanulmánya pozitív kapcsolatot fedezett fel a növekedési gondolkodásmód és A növekedési gondolkodásmód szintén társul a lelkiismerettel és az Leeds United Mez akadémiai erőfeszítésekkel. Végül, egy 115 Real Madrid Mez hallgató tanulmánya rájött, hogy „azok a hallgatók, akik úgy gondolták, hogy az intelligencia fejleszthető, magasabb fokozatot szerez, és sokkal valószínűbb, hogy az idő múlásával lépnek fel a haladó matematikai kurzusokra”.

A növekedési gondolkodásmódot szintén felfedezték, hogy elősegítsék az osztályok fokozását azoknál a hallgatóknál, akik valószínűleg szenvednek a „sztereotípia fenyegetéstől”, amikor úgy gondolják, hogy konkrét sztereotípiákról szólnak arról, hogy ki jól működik az egyes témákban. Például Catherine Great, valamint a New York -i Egyetem kollégái, az 1,005 hallgatóval, felfedezte, hogy a növekedési gondolkodásmód javította a matematikát tanulmányozó nőstény tanulókhoz való tartozás érzetét, ami javította az osztályukat. Ugyanúgy, mint a New York -i Egyetemen, a Winona Állami Egyetemen, valamint a Texasi Egyetemen végzett kutatók 79 hallgatójáról szóló tanulmány, amely felfedezte, hogy az afrikai -amerikai hallgatók tanítása a növekedési gondolkodásmódról, valamint az, hogy a felfedezéshez pontosan hogyan kapcsolódott a hallgatók, Átlagosan növeli az osztályaikat. Ezek a hallgatók szintén sokkal nagyobb valószínűséggel jelentettek nagyobb élvezetet az iskoláról, és utólag is sokkal foglalkoztak.

A 2018 elején közzétett nemrégiben közzétett cikk hasonló eredményeket fedezett fel. Ebben a tanulmányban, amelyben 65 iskola, valamint 12 542 hallgató bevonása volt, a kutatók rájöttek, hogy egy rövid gondolkodásmód -beavatkozás javította a hallgatók diplomáját. Ismét azok a hallgatók, akik a legtöbb nyereséget értek el, azok voltak, akik korábban küzdenek, és nem voltak jól az iskolában.

Hasonlónullnull

Related Posts

Az általános és középiskolai

közötti átmenet túlélése, ha egy hosszú nyári szünet után visszatér az iskolába, a távok tanulásának hónapjai és a globális válság közepén nem volt elég stresszes, számos diáknak hozzáadott…

Perfekcionizmus a tornában Wendy Bruce-Martin-nal

a heti Sports Psychology Podcast-ban, a Sports Expert mentális játékában, Dr. Patrick Cohn-ban és az olimpiai Wendy Bruce-Martin-ban beszélnek a gimnasztika perfekcionizmusának kihívásairól. Real Sociedad Mez Dr. Cohn…

A hét munka: Overlay menedzser, Birmingham 2022

Nagyon örülünk, hogy részleteket adunk Önnek a hét jelenlegi munkájáról – a Global Sports Powered -, amely izgalmas üresedése a Birmingham 2022 -es Overlay menedzserének. – A helyszínfejlesztési…

Tenisz podcast: Segédje a játékosoknak a módszer intenzitásának fokozásában

A motiváció növelése a gyakorlatban A hét heti teniszpszichológiai podcastjában, a Sports szakértő mentális játékában, Dr. Patrick Cohn interjúkat készít Ian Westermann -nal, az USPTA engedéllyel rendelkező mentorszakértőjével,…

Mentális játékórák a Verdasco győzelmétől

Mentális keménység hatalmas mérkőzésekben A történet: Rafael Nadal 7-6 (6), 4-6, 3-6, 7-6 (4), 6-2, kedden elvesztette a Fernando Verdasco-t, valamint az első fordulóban megszabadult. az Australian Open…

Tenisz podcast: Megbízás a hibákkal

Visszaugrik a hibákból Üdvözöljük a Tenisz Pszichológia Podcast harmincnégy. Dr. Patrick Cohn a Tenisz Sports Psychology -ban, a teniszszakértő mentális játék, és segít a versenyjátékosoknak, a tenisz edzőknek…

Leave a Reply

Your email address will not be published.