Category

Alvás – Erőteljes revíziós technika

Mindannyian megcsináljuk. Sokan valószínűleg sokkal többet akarnak belőle. És csak néhányan vagyunk jó benne. Kanadai labdarúgó-válogatott Mez Annak ellenére, hogy életünk 20 éve átlagosan több mint 20 évet tölt el, az alvás előnyei gyakran nem egyértelműen és kifejezetten beszélnek a hallgatóknak.

A Nemzeti Alvó Alapítvány azt javasolja, hogy a GCSE és a hatodik formában a hallgatóknak akár 10 órát is kell éjszaka. Számos tinédzser azonban nem jut ehhez a közelben, és számos beszámol arról, hogy éjszaka kevesebb, mint 7 órán keresztül alszanak.

Könyvtanulás az agy szem előtt tartásával

Mi az alvás célja? Gareth Gaskell professzor a pszichológusban írva azt írja, hogy „az alvás egyetlen célja elvárása irreális. Mi a szája célja? Mutassunk a száj központi szerepére az étkezésben, az ivásban, a légzésben és a beszédben, valamint más sokkal finomabb szerepekre (például mosolyogva, csókolás, harc, tartás). Az igazság az, hogy az alvás – mint a szájnak számos célja van ”.

Tehát milyen előnyei vannak a jó éjszakai alvásnak, és ugyanazok a készségek, amelyekre a hallgatóknak szükségük van a felülvizsgálat során?

Jobb koncentráció

Az alvásmentesség kognitív teljesítményre gyakorolt hatásáról szóló egyik legszélesebb körű áttekintésben azt találták, hogy „elsősorban a teljes alvásmentesség rontja a figyelmet és a munkamemóriát, de más funkciókat is befolyásol, például a hosszú távú memóriát és a döntéshozatalt. Megállapítják, hogy a részleges alvásmentesség befolyásolja a figyelmet, különösen az éberséget ”. Ez a felülvizsgálat megerősíti, amit sokan tudnak az anekdotikus tapasztalatokból – sokkal egyszerűbb, ha zavarba ejtik vagy hiányoznak, ha fáradtak vagyunk.

Jobb memória

A jó rendes éjszakai alvás egyik elsődleges előnye az, hogy elősegíti és javítja a memóriát, és visszahívja. A legfrissebb kutatások azt sugallják, hogy amikor alszunk, új kapcsolatok alakulnak ki az agysejtjeink között. Valójában úgy tűnik, hogy az alvás valójában „prioritást élvez az emlékekről, amelyek törődnek” (olyasmi, ami különösen hasznos a felülvizsgálat során). A vizsgák sikerének tagadhatatlan része a tudás visszahívásának képessége – ami az alvás egyértelműen segíthet.

Tudjon meg többet az alvás előnyeiről az útmutató oldalunkon.

Csökkentés a negatív dolgokra való összpontosítás

Megállapítottuk, hogy a jó éjszakai alvás elősegíti a hangulat és az általános jólét növelését. Egy lenyűgöző tanulmányban a kutatók kidolgozták a korábbi megállapításokat, amelyek szerint az alvásmentesség miatti emberek kevesebbet emlékeznek, és még inkább azt Southampton FC Mez vizsgálták, amit még mindig emlékeztek. A korábbi megállapítások megerősítésével az álmos résztvevők körülbelül 40% -kal kevesebbet emlékeztek, mint sokkal éberebb társaik. Ami ezt igazán érdekesnek tette, az volt, hogy azt találták, hogy az álmos résztvevők sokkal kevésbé pozitív és semleges dolgokra emlékeztek, de gyakorlatilag ugyanolyan negatív dolgokra.

Talán ez az egyik oka annak, hogy a hallgatók sokkal stresszesebbé válnak (és sokkal valószínűbb, hogy feszültek) a felülvizsgálati idő alatt? Ha nem alszanak eleget, akkor sokkal valószínűbb, hogy elfelejtik a jó dolgokat, és a negatívon laknak.

AIDS kreativitás

A jó éjszakai alvás javítása javítja a kreativitást és a beitatást. Az egyik vizsgálatot, amely ezt vizsgálja, a résztvevőknek olyan rejtvényt végeztek, amely megkövetelte számukra, hogy felfedezzenek egy rejtett útmutatót a feladat feloldásához. Miután elmentek, néhány résztvevő aludt, mások ébren maradtak. A későbbi újbóli tesztelés során sokkal több mint kétszer olyan résztvevő, akik aludtak, kidolgozták a rejtett iránymutatást, mint az ébren maradtak. A tanulmány szerzői „arra a következtetésre jutnak, hogy az alvás az új memória reprezentációk átalakításával UNAM Pumas Mez megkönnyíti a kifejezett tudás és az ésszerű viselkedés kinyerését”.

Erősebb immunrendszer

A tinédzserekkel kapcsolatos kutatások és az alvási szokások azt is megállapították, hogy azok, akik nem kapnak elegendő alvást, sokkal valószínűbb, hogy megbetegednek, és több éjszakára csökkentett alvás tendenciája gyakran követi a rossz érzés. Ha fejfájása, szippantása és köhögése van, akkor valószínű, hogy azért, mert nem alszik elég. Az alvás és az érzésünk hatása nem csak fizikai, az alvás azt is kiderült, hogy elmossa a nap folyamán felépített méreganyagokat.

Végső gondolat

Az alvás javítja a koncentrációt, a memóriát, a pozitivitást, a kreativitást és az egészségét. Ezek azok a pontos készségek, amelyeket szeretnénk, ha a hallgatók az elkövetkező hetekben és hónapban rendelkeznének. Valószínűleg ezeknek a dolgoknak az eredményeként kombinálva, a jobban alvó hallgatóknak szignifikánsan magasabb fokozatot szereztek, mint az álmos társaik, az alvás összege akár fél fokozat különbségét is eredményezheti.

Alapvető fontosságú megjegyezni, hogy ha az alvással kapcsolatos, még sok más nem mindig jobb. Túl sok, és ez akadályozhatja a hallgatók tényleges munkáját. A memória és a visszahívás előnyei csak akkor jelentkeznek, ha a hallgatók elsősorban a munkát végezték el. Ha azonban segíthetünk nekik az alvás erőteljes hatásairól és előnyeiről, akkor ez jelentős hatást gyakorolhat a TH -ranull

Related Posts

Az általános és középiskolai

közötti átmenet túlélése, ha egy hosszú nyári szünet után visszatér az iskolába, a távok tanulásának hónapjai és a globális válság közepén nem volt elég stresszes, számos diáknak hozzáadott…

Perfekcionizmus a tornában Wendy Bruce-Martin-nal

a heti Sports Psychology Podcast-ban, a Sports Expert mentális játékában, Dr. Patrick Cohn-ban és az olimpiai Wendy Bruce-Martin-ban beszélnek a gimnasztika perfekcionizmusának kihívásairól. Real Sociedad Mez Dr. Cohn…

A hét munka: Overlay menedzser, Birmingham 2022

Nagyon örülünk, hogy részleteket adunk Önnek a hét jelenlegi munkájáról – a Global Sports Powered -, amely izgalmas üresedése a Birmingham 2022 -es Overlay menedzserének. – A helyszínfejlesztési…

Tenisz podcast: Segédje a játékosoknak a módszer intenzitásának fokozásában

A motiváció növelése a gyakorlatban A hét heti teniszpszichológiai podcastjában, a Sports szakértő mentális játékában, Dr. Patrick Cohn interjúkat készít Ian Westermann -nal, az USPTA engedéllyel rendelkező mentorszakértőjével,…

Mentális játékórák a Verdasco győzelmétől

Mentális keménység hatalmas mérkőzésekben A történet: Rafael Nadal 7-6 (6), 4-6, 3-6, 7-6 (4), 6-2, kedden elvesztette a Fernando Verdasco-t, valamint az első fordulóban megszabadult. az Australian Open…

Tenisz podcast: Megbízás a hibákkal

Visszaugrik a hibákból Üdvözöljük a Tenisz Pszichológia Podcast harmincnégy. Dr. Patrick Cohn a Tenisz Sports Psychology -ban, a teniszszakértő mentális játék, és segít a versenyjátékosoknak, a tenisz edzőknek…

Leave a Reply

Your email address will not be published.