Uncategorized

Az osztálytermi képernyők elvonják -e a hallgatókat?

Az oktatók órákat töltenek minden ciklusra vágással, vágással és ragasztással, az osztálytermi faluk kitöltésével olyan anyaggal, amelynek célja a gyakornokok felfedezése – legyen az francia igék, fantasztikus mondatindító vagy inspiráló idézetek.

De vajon az osztálytermi képernyők felállításával töltött nagy idő jól eltöltött idő? Vessen egy pillantást a kutatási tanulmányra a hallgatókra gyakorolt hatásáról …

Könyv metakogníciós oktató műhely

Mit mond a kutatási tanulmány?

A legújabb kutatási tanulmány arra törekedett, hogy megvizsgálja az osztálytermi képernyők hatását a gyakornokok tanulására. A 24 fő intézményi gyereket egy rendkívül díszített osztályteremben tanították az óráik felére (azaz tudományos plakátokkal, térképekkel, a gyermekek saját műével stb. ).

Két hét elteltével a kutatók értékelték a tanulókat, hogy megértsék az általuk tanított anyagot. A kutatók rájöttek, hogy a rendkívül díszített osztályteremben a gyerekek sokkal több időt töltöttek a feladatokra, mint a minimálisan díszített osztályteremben, ami viszont a tanulás csökkentéséhez vezetett.

Osztálytermi következmények

Miközben a kutatási tanulmány kimutatja, hogy az osztálytermi képernyők zavarhatják a hallgatók számára, ez nem jelenti azt, hogy az intézmények támogatását javasoljuk, hogy üres, üres falakkal rendelkezzünk.

Érdemes megjegyezni, hogy ez meglehetősen rövid kísérlet volt, a fő intézményi gyermekekkel kapcsolatos kísérlet mellett, ami azt jelenti, hogy ezek az eredmények vonatkozhatnak vagy nem vonatkoznak a középfokú hallgatókra.

Amikor azonban az osztálytermi kijelzőkre vonatkozik, izgalmas összehasonlítani a figyelmet, amelyet a gyakornokok előnyeivel járnak. Tehát, ha figyelmen kívül hagyjuk a felfedezésre vagy a figyelemre gyakorolt hatást, előfordulhat, hogy az osztályterem megjelenik:

erősítse meg az osztálytermi irányelveket vagy kultúrát

Legyen büszkeség a gyakornokok számára, akik a munkájuk erős darabját látják a kiállításon

Adjon meg egy módszert az alapvető technikák, valamint a használati módszerek megerősítésére

stb.

Ha kétségei vannak, akkor a képernyők számának korlátozása, valamint a legfontosabb üzenetek betartása nagyszerű kiindulási pont. Az osztálytermi képernyőknek a tér hátuljára helyezésével is nagyszerű ötlet lehet, mivel ez elvonhatja a hallgató azon vágyát, hogy ellenőrizze őket, és ehelyett az érdeklődésüket az elülső oktatóra összpontosítsák – valamint az általuk tanítás.

Milyen más zavaró tényezőket lehet minimalizálni az oktatók?

Mobiltelefonok

Az órák során használják a mobiltelefonok nagy figyelmeztetési forrást jelenthetnek a hallgatók számára. Felfedezték, hogy a telefon egyszerű létezése, függetlenül attól, hogy aktívan használják -e vagy sem, 20% -os teljesítményt okozhat.

Ezért előfordulhat, hogy az angliai intézményeknek meg kell tiltaniuk a mobiltelefonokat, ez egy olyan politika, amely Franciaországban nagy siker volt. Az Egyesült Királyság intézményeiben bemutatott legújabb kutatási tanulmány bebizonyította, hogy egy ilyen stratégia Feyenoord Mez hatékonyságát: Azok a gyakornokok, akik olyan intézménybe mentek, amelyben a mobiltelefonok tilalmát hajtották végre A nehéz idők között olyan gyakornokok, akik láthatták, hogy osztályaik átlagosan 14% -kal növekednek.

Ülőhelyek

Ha figyelembe vesszük, hogy hol helyeznek konkrét gyakornokokat az osztályteremben, minden bizonnyal olyan technika, amelyre gondolkodni kell, amikor csökkenteni akarják a gyakornokok elvonását.

A legfrissebb kutatási tanulmány felfedezte, hogy a munka alapelvei fertőzőek, hogy ha a mellette lévő személy keményen dolgozik, akkor valószínűleg növekszik a saját munkájának alapelvei. Ezt a hatást konzisztensnek fedezték fel, függetlenül attól, hogy a másik személy feladata könnyebb volt -e, sokkal kihívást jelentő vagy hasonló volt -e a tiédhez. Ezért, ha az oktatók szorgalmas gyakornokokat ülnek azok mellett, akiknek gyakran hiányzik a munka etikája, az utóbbi motiválható a szükséges erőfeszítésekbe.

Powerpoints

Sok oktató sok időt tölt a PowerPoint diáinak „felidézésével” hangok, háttérzene, animációk stb. Hozzáadásával, abban a reményben, hogy javítják a gyakornokok koncentrációját.

Ezeknek az extráknak azonban gyakran ellentétes hatása van – Belga labdarúgó-válogatott Mez megakadályozzák a gyakornokok koncentrálását, valamint a tanított anyag bevételét. Ennek oka az, hogy az agy egyszerre csak egy meghatározott számú ingerre koncentrálhat. Ezért a Real Madrid Mez felesleges stimulus felveszi a felajánlott területeket, amelyeket sokkal jobban felhasználhattak volna arra, hogy az alapvető információkra összpontosítsanak, amelyeket a gyakornokok később követelnek vissza.

Ha sokkal további információt szeretne kapni a tudományról, valamint az iránymutatásokról, amelyek maximalizálják a PowerPoints felhasználását, nézzük meg blogunkat a PowerPoints problémájával.

Végső gondolat

A hallgatók manapság számos zavaró tényezőt kínálnak: mobiltelefonok, powerpoint animációk, haszontalan osztálytársak, osztálytermi kiállítások … tehát nem kérdéses, hogy a hallgatók bizonyos esetekben elveszítik a figyelmüket a jelenlegi feladatra.

Mivel azonban a gyakornokok érdeklődése annyira nélkülözhetetlen a felfedezésükhöznull

Leave a Reply

Your email address will not be published.