Uncategorized

Rosenshine ötödik oktatási elve: Gyakorold az új anyagok

felhasználását pontosan, hogy milyen döntő és hatalmas gyakorlás?

Ötödik alapelve szerint Rosenshine meghatározta, hogy a legsikeresebb oktatók azok, akik a lehető legtöbb időt töltik a gyakornoki gyakorlattal. Nem elegendő, hogy a hallgatók felfedezzenek valamit, amikor a feladatok önálló elvégzése előtt; Folytatniuk kell ezt az információt, ha azt akarják, hogy tartsák a tartós memóriájukban. Amellett, hogy az oktatók ezt a folyamatot irányítják.

Mielőtt folytatnánk, ha még nem nézett ki a korábbi blogjaink bármelyikének a Rosenshine oktatási alapelveiről, akkor itt felfedezheti őket.

Könyv Rosenshine alapelvei CPD műhely

Mit mond Rosenshine?

A Rosenshine meghatározza, hogy az oktatók követelménye, hogy sokkal több időbe kerüljenek egy osztálytermi légkör ápolásával, amely a hallgatók számára lehetőséget biztosít arra, hogy gyakorolják a visszakeresést az általuk megtanult anyaggal. Minél sokkal több gyakornok gyakorolhatja a próbát, annál könnyebbé válik, ha ezt az információt a tartós emlékezetükből szerezzék be, amikor azt követelik.

A hallgatók követelményei elegendő idő a visszakeresés gyakorlásához, kérdések feltevéséhez, valamint a segédeszköz megszerzéséhez, hogy megértsék megértésüket. Ez lehetővé teszi számukra, hogy kapcsolatba lépjenek az új felfedezésük és a régi megértés között, mivel sokkal mélyebben el kell hinniük arról, hogy ez az új anyag hogyan illeszkedik a nagyobb képhez.

Alapvető fontosságú, hogy az oktatók ne rohanjanak el ezt a folyamatot, mivel minél kevesebb a gyakornok az anyag gyakorlására, annál kevésbé képesek lesznek vele készíteni. Az új anyaggal való gyakorlás magában foglalhatja:

Összefoglaló

Kidolgozó

Átfogalmazás

Értékelő

Alkalmazza ezt az új tudást

Fontos, hogy az oktatók irányítsák ezt a gyakorlatot a vásárlás során, hogy minimalizálják a hibákat gyakorló gyakornokok valószínűségét, valamint a pontatlan információkat. Lényegében Rosenshine ötödik alapelve a „használja vagy elveszíti” koncepciója körül forog.

Mit mond a kutatási tanulmány?

Az egyik tanulmányban Rosenshine megfigyelte, hogy a sokkal sikeresebb matematikai oktatók, akiknek magasabb az osztálytermi sikerességi aránya, átlagosan 23 perc 40 perces lecke (57%) irányító gyakornok módszert költött, mielőtt a feladatokat teljes mértékben külön-külön nyújtanák. Ezt úgy végezték el, hogy pontosan bemutassuk, hogyan kell teljesítettek a dolgozott példákkal, kérdéseket tegyenek fel, rendszeresen ellenőrizzék a gyakornokok megértését, a tipikus tévhitekkel foglalkozzanak, és biztosítsák a megfelelő iránymutatást.

Másrészről, a legkevésbé sikeres matematikai oktatók Portugál labdarúgó-válogatott Mez csak 11 percet töltöttek, és leírják az órákat, mielőtt a gyakornokokat a nemrégiben megszerzett megértést alkalmazó összes munkalapra utasították, és leírták a gyakornokokat. Ezek az oktatók szintén átlagosan csak 9 aggodalmat keltettek a teljes 40 perces leckében, így a gyakornokok megértését nem értették meg. Ezekben az osztályokban a gyakornokok nem voltak pozitívak az anyaggal, és olyan sok hibát követtek el a munkalap kitöltésekor, hogy az oktatónak újra kell adnia az új anyagot.

Gyakorlati következmények az osztályteremben

Tegyen fel kérdéseket: Az aggodalmak kiváló módszer a megértés ellenőrzésére. A gyakornokok megkérdezhetik maguktól az előzetes kérdéseket, amelyekről kimutatták, hogy bizonyos helyzetekben 50% -kal növelik az akadémiai teljesítményt. Alternatív megoldásként a gyakornokok bonyolult kihallgatásokon vehetnek részt, például a „Miért igaz?

Használjon dolgozó példákat: A munkavégzések segítséget nyújtanak a hallgatók független módszerének segítségével, pontosan megmutatva, Japán labdarúgó-válogatott Mez hogyan tudják megfelelően alkalmazni az nemrégiben megtanult anyagot lépésről lépésre, egyszerűen betartva.

Összefoglalja az információkat egyértelműen: Azáltal, hogy eltávolítják, és tömör, a gyakornokok sokkal jobb helyzetben vannak, hogy megismételjék a feladatot, meghatározzák képességeiket, megismerjék és megakadályozzák a zavart, vagy felfedezzék bármilyen tévhitet.

Modellfeladatok: Ha elmagyarázza, hogy mely lépéseket tesz egy feladathoz, valamint miért tesz ezeket a lépéseket, a gyakornokok könnyebben megérthetik a témát. Egyes módszerek, amelyek lehetnek tervezés, az, hogy hangosan hinni, szondázási kérdéseket tegyen fel, vagy elvégezze a kitöltési feladatokat.

VÉGSŐ GONDOLATOK

Ez az ötlet összekapcsolódik a Rosenshine második oktatás elvével, amely az új anyagok kis szekvenciális lépéseiben történő biztosításáról, valamint csak a következő lépésre való áttérésről szól, amikor elérték a mesterképzést, ez az ötödik elv arra összpontosít, hogy pontosan hogyan segítsük a gyakornokokat ennek a mesternek a megvalósításához. A gyakornokok követelmények, hogy támogassák őket, különben hibákat fognak követni. Ez az oka annak, hogy a módszerük irányítása olyan fontos.

Sokkal többet szeretne felfedezni az egyes alapelvekről, valamint pontosan, hogyan lehet azokat az osztályteremben felhasználni? Kínálunk CPD műhelyeket – kattintson az alábbi linkekre, hogy Feyenoord Mez még többet fedezzen fel:

Személyes Rosenshine-jeinkAlapelvek oktató CPD műhelyek

Az interneten a Rosenshine alapelvei oktató CPD modul

Olvassa el a Rosenshine oktatási alapelveinek teljes útmutatóját …

Leave a Reply

Your email address will not be published.