Uncategorized

Az NOB támogatja a 2024 és 2028 játékok

odaítélésének tervét. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Végrehajtó Testülete jóváhagyta azt a javaslatot, hogy ebben az évben a 2024 -es és a 2028 -as olimpiai nyári játékokat odaítélik, megjegyezve, hogy a Los Angeles és Párizsból származó ajánlatok kaliberű Az utolsó két város, amely több más úticél után maradt, a versenyből kilépett.

“Nagyon világos a jel, hogy elküldjük: ez egy arany Gamba Osaka Mez lehetőség és izgalmas verseny, hogy Párizs és Los Angeles törekedjen az olimpiai játékok megszervezésére irányuló jogra” – mondta Thomas Bach, a NOB elnöke. „Nehéz elképzelni valami jobbat. Ez egy nagyon erős stabilitási jele az olimpiai mozgalomnak és az olimpiai játékoknak. ”

Ezenkívül Bach bejelentette a 2026-os olimpiai téli játékok ajánlattételi folyamatának javasolt változásait, amelyek azt mutatják, hogy a NOB jobban részt vesz egy korábbi szakaszban a potenciális fogadó városokban, és egyéves jelölt időszakban kettő helyett.

Mindkét kérdésről a teljes NOB végleges döntést hoz egy július 11 -én és 12 -én tartott különleges ülésen. A választékot, amelynek konkrét városát 2024 -ben és 2028 -ban ítélik meg, várhatóan szeptemberben fogják megtenni. Az elmúlt hetekben azonban a Los Angeles -i ajánlati vezetők kifejezték hajlandóságát a 2028 -as játékok elfogadására, megjegyezve a hét elején egy nyilatkozatban, hogy a város ajánlata „még soha nem volt L.A. vagy 2024 -ről”.

Bach bejelentését követően az LA 2024 BID elnöke, Casey Wasserman és a Los Angeles -i polgármester, Eric Garcetti nyilatkozatot adott ki a kettős határozatra vonatkozó Nagoya Grampus Mez lépésre. „Üdvözöljük a NOB végrehajtó testületének azon döntését, hogy elismeri a világ két legnagyobb városának két kiváló ajánlatát. Mivel nincs új állandó helyszíni az állami támogatás felépítésére és meghatalmazására, Los Angeles egy örök olimpiai város és ideális partner a NOB számára. ”

A Paris 2024 a maga részéről is kifejezett támogatást. “A Paris 2024 üdvözli a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testületének mai döntését az ajánlattételi folyamatok felülvizsgálatáról, valamint a NOB rendkívüli üléséről a Lausanne -ban júliusban” – mondta a csoport.

A Labdarúgás Mez közös díjazásról szóló döntés bejelentésekor Bach megjegyezte, hogy minden ajánlat az esemény részeként rekordszámú meglévő vagy ideiglenes helyszíneket hív fel. “Ez olyasmi, amit még nem láttunk ebben a dimenzióban az olimpiai játékokban, és ez a játékok szervezésében jelentős költségcsökkentéshez vezet, és fenntarthatóbbá és megvalósíthatóbbá teszi a játékokat” – mondta.

Ami a 2026 -at illeti, Bach szerint a potenciális ajánlattételi városokkal való szorosabb együttműködés a politikai akadályok valóságának eredménye, amelyet sok közelmúltbeli ajánlati városi erőfeszítés szembesült. Mire a NOB nemrégiben elnyerte a 2022 -es téli olimpiai játékokat Pekingnek, minden város kénytelen volt kilépni a versenyből, kivéve Almaty, Kazahsztán. “Dióhéjba helyezve, a jelölési eljárás szerint ennek a világnak a világában túl drága és túl nehézkessé válik a jelölt városok vagy a potenciális jelölt városok számára, és így túl sok vesztes termel.” – mondta –

Ennek megváltoztatása érdekében Bach bejelentette, hogy a 2026 -os ajánlati eljárás a teljes NOB -tól a folyamatban korábban további részvételt foglal magában. Azt is mondta, hogy a NOB a folyamatban korábban kölcsönözi kompetenciáját a potenciális ajánlati városok számára, lehetővé téve a városoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak arról, hogy továbblépjenek, és költségeket takarítson meg a külső tanácsadási díjakkal kapcsolatban. “A NOB testreszabja a városok igényeinek megközelítését annak érdekében, hogy a városok és a játékok számára a legjobb ár -érték -javaslatot fejlesszék” – mondta.

Ossza meg ezt:
Twitter
Facebook
Nyomtatás
LinkedIn
Reddit
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.